Γαρίδες Σαγανάκι (Οι καλύτερες συνταγές)


Υλικά:
1. 500 γρ. γαρίδες Νο1
2. 1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
3. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4. 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
5. 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
6. 80 ml. ούζο
7. 1 κιλό ζάχαρη
8. Μαιντανός ψιλοκομμένος
9. 100 γρ. Φέτα
10.Αλάτι-πιπέρι
11. Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και έπειτα στη φωτιά. Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο, τη πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε τις γαρίδες. Όταν πάρουν χρώμα (και απο τις 2 πλευρές), σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις τελειώσει ρίχνουμε τη φέτα για να μην λιώσει τελείως και το μαιντανό.

Ψιλά γράμματα:
Μπορείτε αντί για ψιλοκομμένες ντομάτες και ζάχαρη, να τα αντικαταστήσετε με pummaro. Επίσης αντί για ούζο, μπορείτε να το σβήσετε με κρασί!

Χρόνος παρασκευής:
15-25 λεπτά

Κόστος παρασκευής:
4-9 ευρώ

Καλή σας όρεξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: