Οδηγός προς την επιτυχία!


Ένα όνειρο που κυνηγάει ο περισσότερος κόσμος στην ζωή του είναι να πετύχουν στην ζωή τους! Τι είναι όμως επιτυχία? Ας ξεκινήσουμε δίνοντας τον ορισμό της..
‘Ως επιτυχία, ορίζεται το καλό αποτέλεσμα μίας προσπάθειας, η απόκτηση φήμης, πλούτου, δόξας, κάποια ενέργεια ή κίνηση που γίνεται πλατιά αποδεκτή από πολύ κόσμο.’
Το μόνο που θα πρέπει να συμπληρώσουμε στον ορισμό της, οτι ακόμα και η επιτυχία είναι άκρως υποκειμενική καθώς κάτι που για τον Α είναι επιτυχημένο, για τον Β θα μπορούσε να είναι αποτυχία, και για τον Γ, παντελώς αδιάφορο προς αξιολόγηση.
Μερικές συμβουλές για να φτάσετε στην επιτυχία..

 • Ξεκινήστε από χαμηλά! Φανταστείτε την επιτυχία, σαν μία σκάλα, της οποίας τα σκαλιά θα πρέπει να τα ανεβαίνετε ένα ένα για να μην υπάρχει ο κίνδυνος της πτώσης, που σίγουρα θα σας πονέσει. Κανείς δεν θα σας κρίνει αν επιτύχετε ενώ είστε 23 ή 30 ή 35.. Αντίθετα θα σας κρίνει εάν δεν πετύχετε μόνο..
 • Όταν γνωρίσετε μία επιτυχία, μην επαναπαυτείτε.. Ας πούμε θεωρητικά οτι βρήκατε την επαγγελματική απασχόληση που σας αρέσει και είστε και καλός σε αυτήν.. Περάστε κάποιο χρόνο, καλυτερεύοντας τις δεξιότητες σας σε αυτήν.. Έπειτα, θα γίνετε ακόμα καλύτεροι, πιο γρήγοροι, πιο αποτελεσματικοί.. Τότε ξεκινήστε να ασχολείστε και με κάτι άλλο.. Αν θα είναι πάνω στο ίδιο αντικείμενο ή σε κάτι άλλο είναι στην δική σας κρίση.. Ξεκινήστε ένα δημιουργικό χόμπι, ασχοληθείτε με κάτι έξυπνο, που μπορεί να μην το κατέχετε καθόλου σε γνώσεις, όπως δεν το κατέχει και ο πιο πολύς κόσμος και αφοσιωθείτε και σε αυτό..
 • Να βασίζεστε πάντα στις δικές σας δυνάμεις! Φανταστείτε την επιτυχία ως μία εξίσωση της μορφής F(x)=5x+a+b+c+d κ.ο.κ. Τα a, b, c, d, κτλ. είναι οι προσπάθειες των άλλων. Όλες μαζί προσθέτουν λιγότερη επιτυχία, από όταν εσείς ανεβάζετε την δική σας προσπάθεια (x). Πάντα να κρίνετε την επιτυχία σας με βάση την δική σας προσπάθεια και μόνο και απλά να σας υποβοηθούν οι προσπάθειες των άλλων για εσάς.
 • Ποτέ μα ποτέ μην απογοητεύεστε.. Μπορεί να κάνατε μία λάθος κίνηση, μπορεί να κάνατε μία σωστή κίνηση αλλά σε λάθος χρονική στιγμή, όπως και να έχει εφόσον συνεχίζετε να προσπαθείτε και να κυνηγάτε το όνειρο σας, κάποια στιγμή θα έλθει. Απλά έχετε υπομονή!
 • Μην ξεχνάτε την τύχη. Οτι κι να κάνετε, πάντα θα έχει μία μορφή τύχης, μία μορφή που θα την βλέπετε όπως εσείς θέλετε. Θα μπορούσε απλά να είναι το τυχερό σας, ή ο Θεός που ο κάθε ένας σας πιστεύει, ή κάποιος άνθρωπος που έχετε δίπλα σας.. Όπως και να έχει, μην την αφήνετε από την σκέψη σας, γιατί θα σας αφήσει και αυτή..Αυτά που σας έγραψα δεν τα έχω διαβάσει κάπου, δεν τα έχω μελετήσει και ούτε φυσικά τα έχω σπουδάσει!

  Είναι καθαρά οι δικές μου συμβουλές, αυτά που έχω εντοπίσει από ιδίας άποψης..

  Μέχρι στιγμής, έχω μία σταθερή εργασία με καλές απολαβές και ενδιαφέρουσα ως προς το ανικείμενο της, στην οποία έχω ήδηεξελιχθεί.. Έχω ήδη κινηθεί επιχειρηματικά για την δική μου επιχείρηση και ο χρόνος θα δείξει αν ήταν επιτυχημένη κίνηση.. Παράλληλα στο διάστημα αυτό ασχολήθηκα με το διαδίκτυο που ελάχιστα γνώριζα και πλεόν μπορώ να γράφω και να παρουσιάζω τις απόψεις μου μέσα από Blog.. Στο άμεσο μέλλον η προσοχή μου, στρέφεται και πάλι επιχειρηματικά μέσα απο το διαδίκτυο.. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι έχω επιτύχει ακόμα, σίγουρα όμως δεν το αφήνω να πάρει το δρόμο του μόνο του και το κυνηγάω.. Αυτό συμβουλεύω και εσάς!
  Φιλικά..

  Η επιτυχία δεν είναι οριστική. Η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι η δύναμη να συνεχίζεις. Τσώρτσιλ Ουίνστον.
  Στάσου όρθιος, να έχεις θάρρος, να είσαι δυνατός. Πάρε όλη την ευθύνη στους ώμους σου, γιατί εσύ είσαι ο δημιουργός της μοίρας σου. Όλη η δύναμη και το κουράγιο που θέλεις, βρίσκονται μέσα σου. Εσύ λοιπόν φτιάξε το μέλλον σου. Σβάμι Βιβεκανάντα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: