Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων


Έτοιμο είναι πλέον το νέο σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο έχει μείνει απαράλλαχτο από το 1951. Ο υπουργός κ. Ρεγκούσης παρέδωσε στα χέρια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο, και από ότι φαίνεται θεωρείται ήδη ψηφισθέν.
Αυτόματα πλέον όσοι δημόσιοι υπάλληλοι υποπέφτουν στα αδικήματα της δωροδοκίας, πορνογραφίας, υπεξαίρεσης και ασέλγειας, θα τίθονται σε αργία.Επίσης δίνεται το δικαίωμα στα νέα πειθαρχικά συμβούλια, να θέτουν σε αργία, και αυτούς που κανονικά τιμωρούνται με ποινές πρόσκαιρης παύσης, άνω των έξι μηνών, και όλα αυτά με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών έως και 75%!
Κάτι διαφορετικό πλέον είναι και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, καθώς η τροπολογία κάνει λόγο για χρηματικές ποινές από 3.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ ανάλογα το αδίκημα και από 10.000 ευρώ έως 100.000 σε περιπτώσεις οικονομικών αδικημάτων!!
Ακόμα, αλλάζει η παραγραφή των αδικημάτων καθώς από τα 2 έτη, που είναι σήμερα, αυξάνεται στα 5 έτη, και σε ειδικές περιπτώσεις στα 7 έτη. Θεσπίζεται ακόμα, οτι ο χρόνος παραγραφής, δεν ξεκινάει από την στιγμ,ή του αξιόποινου της πράξεως αλλά από την ημέρα που αυτή η πράξη έγινε γνωστή.
Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες τα συμβούλια αλλάζουν δομή, έτσι ώστε να εξαλεφτεί το φαινόμενο της ανεχτικής μεταχείρησης, ενώ ταυτόχρονα θα υποχρεούνται τα πειθαρχικά συμβούλια, να εκδίδουν απόφαση, το πολύ εντός δύο μηνών από λήψεως της διοικητικής εξέτασης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: