Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια


Για ακόμα μία φορά, εδώ ο κόσμος καίγεται και τα Σκόπια του @@@ τους το χαβά..! Ξεκίνησε χθες λοιπόν, η σύνθεση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Το άγαλμα, ύψους 13 μέτρων, θα στηρίζεται σε βάση ύψους 10 μέτρων και θα αποτελείται από τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα, ή όπως το πρωμοτάρουν οι Σκοπιανοί, από έναν έφιππο πολεμιστή. Αφού ολοκληρωθεί το στάδιο αυτό, οι Σκοπιανοί θα το συνοδεύσουν με άλλα μικρότερα αγάλματα όπως στρατιώτες, άμαξες κτλ.Το άγαλμα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ώστε όπως είπε ο Nikola Gruevski, να μπορούν οι περισσότεροι τουρίστες να το θαυμάζουν.
Αξιοσημείωτο δε, είναι οτι η κατασκευή του αγάλματος κόστισε 9,4 εκατομμύρια ευρώ, εκδηλώνοντας για ακόμα μία φορά ακόμα και  σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για όλη την Ευρώπη, οτι τα Σκόπια όλα τα είχαν ο φερετζές τους μάρανε!!
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένο, πλην όμως εντύπωση προκαλεί, το οτι το όλο γεγονός είχε περάσει απαρατήρητο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: